In Amsterdam Songtekst

Lopen door Amsterdam is één van de fijnste dingen om te doen, zeker als je er woont. Na een paar weken werkt je zesde zintuig voldoende om niet steevast bijna aangereden of ten minste uitgescholden te worden, iets wat je pas goed begrijpt als je er zelf fietst. De fietsbel is geen gezellig klingeltje, maar een waarschuwing voor naderend onheil. Het is tekenend voor de ambiguïteit die er heerst. Terwijl je aan de ene kant word verzocht opzij te gaan om de dagelijkse vaart te laten zegevieren, wordt je de andere kant uitgenodigd een existentieel plezier te beleven aan alles wat er is en gebeurt. Naast alle kroegen en gezelligheid kan je ook zomaar op een bankje naar de eindeloze stroom fietsers kijken, waar je ook een soort vreemde stilstand en betekenisloosheid kunt ontdekken. Dan toont de stad zich in haar leegte, iets waar moeilijk bij aan te sluiten valt door de drukte. “Wie je bent” en “wat je doet” dringen zich als vragen op om je weer te laten aansluiten bij de stroom, die nooit ophoudt.

Luister naar “In Amsterdam”

“In Amsterdam” is te beluisteren op alle grote streaming diensten en zelfs op tiktok.

Alle Songteksten

Bekijk hier alle andere songteksten van Maarten Amesz. Hieronder staat de songtekst van “In Amsterdam”.

Songtekst “In Amsterdam”

Ik ken haar net, van vandaag en ik loop nu met haar over straat, zij aan zij maar niet, hand in hand, hier in Amsterdam, in Amsterdam, o-ho-ho Amsterdam…

Met gitaar op de rug, aan de bak ik wil niet terug, naar waar de dood regeert. Ik wil leven hier in Amsterdam, in Amsterdam, o-ho-ho Amsterdam, waar de mensen zeggen:

Hee man, hoe’st nou met jou dan? Lang niet gezien, alles goed? En wat ben je aan het doen en met wie dan wel? Vanavond nog wat hangen ergens in de stad, want het is zo leuk in Amsterdam.

In Amsterdam, in Amsterdam.

Zij zei “hee, ga je mee?” en ik zei “ja is goed waarheen?” Ergens hier niet ver vandaan, in een huis aan een straat. En bij haar thuis op de bank, vraag ik mij af: “zou ze nog bij mij zijn als; we in een heel klein dorpje ergens, in een dorpje ergens buiten, in een dorpje buiten Amsterdam zouden zijn”, o-ho-ho Amsterdam, waar de mensen zeggen:

Hee man, hoe’st nou met jou dan? Lang niet gezien, alles goed? En wat ben je aan het doen en met wie dan wel. Vanavond nog wat hangen ergens in de stad, want het is zo leuk.
Hee man, ja hoe is het nou met jou dan? En wat ben je aan het doen en met wie dan wel? Vanavond nog wat hangen ergens in de stad, want het is zo leuk in Amsterdam.

In Amsterdam, in Amsterdam.

Video In Amsterdam

Abonneer op Youtube voor de nieuwste clips en word vrienden op Facebook voor het laatste nieuws.

Akkoorden “In Amsterdam”

Hier de akkoorden van “In Amsterdam”, uitgeschreven door Maarten zelf. De bes en de a die in couplet a de eerste keer staan zijn basnoten. Je kan gewoon de dmin-greep laten staan. De tweede keer in couplet a zijn de bes en de a hele majeur akkoorden. Veel plezier!

Couplet a: “ik ken haar net….” |dmin-gmaj-dmin-bes-a|dmin-gmaj-dmin-besmaj-amaj|
Couplet b: “In amsterdam….” |dmin-amin-fmaj-emaj-cismaj|
Refrein: “Hee man…” |fismin-amaj-dmaj-emaj|
Post-refrein: “In Amsterdam!…” |dmaj-cismaj7-bmaj7-amaj7|

Top