De Reis Songtekst

Je kunt je van alles afvragen in het leven, wat in een drang naar vrijheid en ruimte steeds abstractere en relationelere vormen kan aannemen. Alleen het bestaan van dit soort vragen zelf is al wonderlijk, iets dat daardoor het leven als bijzonder fenomeen impliceert, wat een indringend ongenoegen kan doen ontstaan, zeker in het besef van eindigheid. In dit zicht toont de reis zich in al zijn macht en schoonheid.

Alle Songteksten

Bekijk hier alle songteksten van Maarten Amesz. Hieronder vindt je de songtekst van “De Reis”.

“De Reis” Songtekst

Ben ik de laatste?
Ben ik op tijd?
Ben ik de eerste?
Ben ik de rij?
Ben ik de mooiste?
Ben ik de strijd?

Ben ik verraden?
Ben ik verleid?
Ben ik vergeten?
Ben ik bevrijd?
Ben ik een ander?
Of is hij mij?

Wat een waardeloze reis.
Wat een hopeloze tijd.
Telkens één stap dichterbij, telkens ‘één stap dichterbij,
Bij het einde van de reis.
O-ho-ho wat een eenzaam paradijs hier.
Oh wat een moeilijke tijd hier.
Wat een reis.

Ben ik een wonder?
Van de tijd?
Ben ik bijzonder?
Of ben ik vrij?
Ben ik het hier-en-nu?
Of ben ik altijd?

Wat een waardeloze reis.
Wat een hopeloze tijd
Telkens één stap dichterbij, telkens één stap dichterbij,
bij het einde van de reis.
O-ho-ho wat een eenzaam paradijs hier.
Oh wat een moeilijke tijd hier.
Wat een reis.

Top