Songwriting in opdracht

Ik hou van liedjes schrijven. Het is magisch alledaags. Het gepuzzel en geploeter komt samen met vondsten die schoonheid in zich dragen, alsof je een schatgraver bent die door de modder ploegt, op zoek naar iets dat ergens zou moeten liggen, startend met niets dan een gevoel of intuïtie, hopend dat je op de goede weg zit.

Ben jij een professioneel artiest en op zoek naar nieuw repertoire? Of zoek je naar muziek voor een film, serie, voorstelling of documentaire? Wie weet kan ik je helpen. Neem gerust contact op met Maarten via maartenamesz@gmail.com. We kijken of we matchen, of er tijd en budget is, wie het liedje gaat opnemen, produceren en uitbrengen, en natuurlijk of de muzikale goden ons inspiratie gunnen.

Liedjes schrijven voor anderen doe ik graag, of het nou puur in opdracht is of meer in samenwerking. Zeker in het schrijven voor een andere vocalist ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Als dit in een gezamenlijke schrijfsessie gebeurt, maakt het ook ter plekke nieuwe routes, lines, hooks, taal en betekenis vrij, waardoor het schrijfproces een nieuwe impuls krijgt. Ook zonder samen te schrijven heeft iemands stem en stijl al een effect op de creativiteit. Het is altijd inspirerend. Kortom: te gek om te doen!

Lees hier meer over het liedje “Oh Het Is Hier Zo Mooi” dat ik geschreven heb voor een documentaire over de Ten Kate Markt in Amsterdam, in opdracht van twee jonge, aanstormende journalisten. Ik heb er uiteindelijk twee versies van gemaakt, eentje om het kwetsbare, nostalgische gevoel te vangen en de ander om de drukte, flow en vaart van de markt te verbeelden.

Top